Virtual Reality (VR) er en teknologi som gjør det mulig for brukerne å gå inn i en virtuell verden og samhandle med den på en tredimensjonal måte. Innen tannhelsetjenesten kan VR brukes til forskjellige formål.

Ifølge en studie publisert i det medisinske tidsskriftet “National Center for Biotechnology Information” (NCBI), kan tannbehandlinger ved bruk VR teknologi redusere angstnivået hos pasienter. Studien viser at når pasientene gjennomgikk en enkel tannbehandling, økte nivået av beta-endorfiner i kroppen deres. Beta-endorfiner er naturlige smertestillende midler og en av deres funksjoner er å redusere angstnivået.

Dette er gode nyheter for alle som kan være nervøse for å gå til tannlegen. Studien viser at tannbehandlinger ved bruk VR  faktisk kan hjelpe til med å redusere angst og forbedre den generelle helsen til pasientene.

Her er noen eksempler av mulighet bruk VR for tannleger:

  1. Behandling av tannlegeskrekk:  VR kan brukes til å behandle tannlegeskrekk. Pasienten kan bruke spesielle VR-briller som lar dem flykte til en virtuell verden og distrahere seg selv fra tannbehandlingen.
  2. Opplæring:  VR kan brukes til å trene på utfordringer andre kan ha i dental verden, både i grunnutdanningen og i videreutdanningen. Med VR kan tannleger øve på ulike prosedyrer virtuelt, noe som gir dem erfaring og kunnskap i en trygg og sikker virtuell setting.
  3. Informasjon:VR kan også brukes til å gi informasjon til pasientene om hvordan behandlinger skal foregå. Det kan vise på en pasientvenlig måte hvordan prosedyrene fungerer med for eksempel krone og fyllinger.

Til slutt VR kan ha mange bruksområder innen tannhelsetjenesten, fra opplæring av tannleger til forbedring av kommunikasjonen med pasienter og redusere tannlegeskrekk. Dette er en teknologi som kan bidra til å effektivisere behandlingsprosesser og forbedre pasientopplevelsen.

I Sentu AS vi kan hjelpe deg med velge den løsningen som passer best! Du kan ringe oss +47 400 00 333 eller send epost til: post@sentu.no